Sådan reducerer du risikoen for skader!

Et immobilt led er et potentielt svagt led. Forstået på den måde, at hvis du har manglende kontrol over kroppens led, så øger du din risiko for skader.

Når jeg spørger mine klienter, hvor gode de er til at bevæge f.eks. deres ankel led, så svarer de fleste, at det er de gode til, da de jo går hver dag eller de svarer, at det har de ikke tænkt over. En nærmere gennemgang af deres ankel led, viser ofte at de har meget lille kontrol over bevægeligheden i deres ankel led. Det kan skyldes mange ting, men én af dem, er at vi har sko på det meste af dagen. Dette fastlåser vores fod, så vi reducerer bevægeligheden i leddene i foden. Endvidere går vi i høj grad på meget jævnt underlag, hvilket sjældent udfordrer vores ankelled til at komme ud i yderpositioner.

Din fod er derfor mest trænet i at bevæge sig i én bane, op og ned, når du går eller løber. Din hjerne er derfor meget tryg i denne bevægelse. Men hvis du er ude at gå/løbe en tur på ujævnt underlag og du træder på noget, der får din ankel til at rulle ud til den ene side, så kommer din ankel ud i en yderposition, hvor din hjerne ikke har et kendt og opdateret bevægemønster. Du når derfor ikke at rette foden ind på plads hurtigt nok til at undgå at skaden opstår. Risioken for at du humper hjem fra turen med smerter i anklen er derfor ret stor.

Fødder, Staerkogsund_mk

Hvis du derimod træner din kropsbevidsthed, din kontrol over kroppens led og dermed opdaterer din hjernes kropskort, er din krops bedre forberedt, når der opstår “yderpositioner”.

Derudover har det også en stor effekt på din mobilitet, din evne til at bevæge dig effektivt, smertefrit samt at kunne øge performance i forbindelse med træning. Endvidere kan det reducere stress og skabe ro i kroppen.

Hvis du er træt af skader, at have følelsen af ikke at have kontakt til kroppen, at have reduceret mobilitet, have smerter, mm., så hop med på min 3D-træning. Næste forløb starter d. 8. januar til og med april 2020.

Du kan tilmelde dig her

Jeg tilbyder også individuelle sessions i 3D-træning. Kontakt mig her og hør nærmere.

Skal din træning også pudses af, så se her, hvad jeg tilbyder pt. indenfor holdtræning, personlig træning og foredrag

Keep moving🙂

Hvem er jeg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Hvem er jeg

copy

Rikkes træning er virkelig effektiv! Rikke er en dygtig og engageret træner, der forstår at gøre træningen sjov, men også hård 😊 Rikke får mine bedste anbefalinger...

Mette

Det giver mig energi at komme til træning efter en lang arbejdsdag. Det kan noget at komme ud i alt slags vejr og få brugt kroppen efter en dag på kontoret. Det er tit…

Malene

Efter en dag på kontoret er det altid dejligt at komme til kugler i mosen hvor der altid er frisk luft og godt fællesskab. I det hele taget kan det anbefales at træne udendørs…

Maria