Skal vi danse Tango?

“Skal vi danse Tango sammen?”

…Spørger din krop dig hver dag, hver time, hvert minut.

Kroppen er en fantastisk størrelse. Den er konstant i gang med at lave en analyse af din nuværende tilstand: Er du udsovet, har du drukket nok, har du spist kost, der nærer dig efter dit behov, har du motioneret/bevæget dig tilstrækkeligt, hvordan er dit trusselsbillede, er du tryg, stresset, osv.

Kort sagt laver den en skanning af om du er i balance eller om der er ubalancer i dit liv. Hvis der er balance er du i flow: Du trives, du er fuld af energi til at handle, humøret er i top, din krop er stærk og modstandsdygtig, dit livsformål står lysende klart for dig og livet føles skønt.

Det er selvfølgelig det sted vi gerne vil være hele tiden, i flow, men i vores hverdag møder vi hele tiden udfordringer, der skubber os ud af balance. Kunsten er at vide, hvor ens eget flow er, og hvordan man finder tilbage, når man er skubbet ud af balance. For hverdagen sker for alle!

Når vi kommer lidt for langt ud af balance, fortæller vores krop os det. Nogle gange i en lille bisætning og andre gange taler den med store ord. Stiller sig ved siden af os og skriger os ind i øret!

Hvis du får ondt i hovedet, hvad gør du så? Hvis du gør som de fleste andre, tager du smertestillende piller, så du kan fortsætte med at leve dit liv, som du hele tiden har gjort. Men kroppen har lige sendt dig et signal om en ubalance, noget du skal ændre på. At tage smertestillende er som at tisse i bukserne og gå ud i forstvejr! Det virker her og nu, men på den lange bane, har du misset chancen for at finde ud af, hvad der var grund til hovedpinen, så du kan ændre på det, der forårsagede hovedpinen.

Hvad gør du når du får feber? Tager du febernedsættende medicin, selvom kroppen faktisk igennem feberen er i gang med at bekæmpe sygdommen og hele sig selv? Hvad gør du når du har influenza? Her er signalet ofte så stærkt, at du lægger dig i sengen og dermed handler efter kroppens behov.

Hvorfor er vi så dårlige til at afkode kroppens signaler? Ligger det i vores opdragelse? Når vi som børn bliver bedt om at spise alt op på vores tallerken, selvom vi ikke selv har øst op, så lærer vi at overhøre kroppens mæthedssignal. Når vi har smerter, feber, ondt i psyken, mm. så får vi en pille, der momentant dulmer eller får smerten til at forsvinde. Så behøver vi ikke at forholde os til kroppen.

Er vi blevet en nation af hoveder, der går rundt med en krop hængende efter os, som en irriterende byld?

Det er synd, for hvis vi begynder at lytte lidt til de signaler vores skønne krop sender os, hvis vi begynder at tale samme sprog, så kan det blive en smuk, smuk tango.

Lad os byde vores krop op til en smuk tango🙂

Hvem er jeg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Hvem er jeg

copy

Rikkes træning er virkelig effektiv! Rikke er en dygtig og engageret træner, der forstår at gøre træningen sjov, men også hård 😊 Rikke får mine bedste anbefalinger...

Mette

Det giver mig energi at komme til træning efter en lang arbejdsdag. Det kan noget at komme ud i alt slags vejr og få brugt kroppen efter en dag på kontoret. Det er tit…

Malene

Efter en dag på kontoret er det altid dejligt at komme til kugler i mosen hvor der altid er frisk luft og godt fællesskab. I det hele taget kan det anbefales at træne udendørs…

Maria