Hvis du vil lykkes med dine nytårs intentioner, så gør dette!

Tag de lange briller på!

Om lidt er det januar – måneden hvor mange vil kompensere for det øgede kalorieindtag i december og hoppe på diverse bootcamps, diæter, træningsregimer, mm. For nu skal den satme have på alle tangenter med anti sukker, anti dit og dat, timevis på crosstraineren hver uge, diverse bootcamps, der efterlader dig kørt over bagefter! Ugeblade, aviser, internettet bugner med quick fixes, træningsprogrammer, kostplaner, juicekure, vandkure, selleridrikke, mm., der lover dig, at du kan tabe 10 kg. på 10 uger.

Det kan sagtens være at du kan holde snuden i sporet i de 10 uger programmet kører og du taber dig sikkert også, fordi de fleste planer indebærer kalorierestriktion. Men ofte er planen forbundet med “forbudte” ting og en masse regler. Og når noget bliver forbudt, så får det os til at ønske det endnu mere. Det er det samme som at sige, at du ikke må tænke på en Summerbird flødebolle med lækker mokkasmag og crunchy chokoladeskal! Det eneste du tænker på lige nu, …..er en flødebolle med crunchy chokoladeskal!

Risikoen for at du crasher og falder i “det forbudte” og “når jeg nu har taget ét stykke, så er det alligevel ødelagt, så nu kan det også være lige meget!” øges. Kan du kende den stemme? Så er du ikke den eneste! Men der er stor forskel på at have taget en flødebolle eller tage 3. Faktisk op til 210 kalorier, hvilket svarer til ca. 20 min løb eller 50 min med støvsugeren! Med dette eksempel siger jeg ikke, at flødeboller er forbudte! Det var blot et eksempel.

Der er ikke noget galt i at sætte sig et mål om at leve sundere, at ændre nogle uhensigtsmæssige vaner, begynde at træne, eller hvad dine mål er. Overhovedet ikke! Men hvis du reelt ønsker at leve sundere, skal du leve sundt på den lange bane. For at leve sundt i 10 uger og så falde tilbage i de gamle vaner i årets resterende 42 uger, batter ikke på den lange bane. De ændringer, din træningsplan og din kost, skal være en plan du kan holde i et helt år.

Det tager tid at ændre vaner, og det kræver arbejde og opmærksomhed i starten. I starten vil ændringerne have form som ritualer. Når du har lavet dem tilpas mange gange, begynder de at blive automatiseret og får form som vaner, som du ikke længere bruger så meget energi på at huske.

Derfor, hvis du vil lykkes med dine mål i 2020, så start ikke med alt ville ændre alt på én gang. Start med at sætte realistiske mål, så du lykkes med dit mål. Find en balanceret livsstil, som du kan holde på den lange bane. Find en træningsform, som du synes er sjov. Så er chancen for at lykkes med at fastholde træningen størst. Hvis du er ny indenfor træning, så start stille op, så du ikke får skader. Find et træningsprogram eller find en træner, der tager hensyn til dette.

Husk, det der har fået dig derhen, hvor du er i dag, vil ikke få dig derhen hvor du ønsker at være. Du skal ændre strategi.

Hvis du har brug for hjælp til at lægge en bæredygtig plan for 2020, som indebærer træning, der bygger dig op og ikke kører dig over, så book mig til en konsultation ved at skrive til mig her. Eller se under Holdtræning, hvor jeg afholder gruppetræning.

Keep moving🙂

Hvem er jeg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Hvem er jeg

copy

Rikkes træning er virkelig effektiv! Rikke er en dygtig og engageret træner, der forstår at gøre træningen sjov, men også hård 😊 Rikke får mine bedste anbefalinger...

Mette

Det giver mig energi at komme til træning efter en lang arbejdsdag. Det kan noget at komme ud i alt slags vejr og få brugt kroppen efter en dag på kontoret. Det er tit…

Malene

Efter en dag på kontoret er det altid dejligt at komme til kugler i mosen hvor der altid er frisk luft og godt fællesskab. I det hele taget kan det anbefales at træne udendørs…

Maria