< meta name="facebook-domain-verification" content="dgod8mkesh1blw933azs20pf44iz4" />
No Widgets found in the Sidebar

Ydelser

“En krop skal opbygges til at være stærk, så den kan modstå de udfordringer vi udsætter den for i hverdagen – om det er det stillesiddende arbejde eller det krævende OCR løb i weekenden”

[button shape=”rounded” size=”regular” float=”none” href=”https://staerkogsundmk.dk/traening/personlig-traening/” title=”” info_content=”” lightbox_caption=”” id=”” class=”” style=”margin-top:30px; padding-left:30px; padding-right:30px;”]PERSONLIG TRÆNING[/button][button shape=”rounded” size=”regular” float=”none” href=”https://staerkogsundmk.dk/traening/holdtraening/” title=”” info_content=”” lightbox_caption=”” id=”” class=”” style=”margin-top:30px; margin-left:30px; padding-left:30px; padding-right:30px;”]OUTDOOR TRÆNING[/button][button shape=”rounded” size=”regular” float=”none” href=”https://staerkogsundmk.dk/traening/firmatraening/” title=”” info_content=”” lightbox_caption=”” id=”” class=”” style=”margin-top:30px; margin-left:30px; padding-left:30px; padding-right:30px;”]FIRMATRÆNING[/button]

OM MIN TRÆNING

Min træning er baseret på principperne indenfor Z-health, som er en hjerne- og neurologisk funderet videnskab, der anser kroppen som et samlet system. Dvs. fundamentet er samspillet mellem din hjerne, dit nervesystem og din krop herunder balancesans, ledsans, synssans og din vejrtrækning.

Din hjerne og dit nervesystem styrer alt hvad du gør!

Den hurtigste vej til at blive smertefri, opnå en stærk og smidig krop, er at undersøge om de signaler din hjerne modtager fra dit syns-, balance- proprioceptionssystem er af høj kvalitet eller måske er kompromitteret.

Du vil derfor opleve, at jeg også arbejder med ledbevægelser, øjen- og balance øvelser samt koordinationsøvelser.

Use it or loose it!

Det gælder også for din hjerne og dit nervesystem, såvel som musklerne i din krop. Din hjerne har også brug for at blive udfordret igennem aktivitet.

Du bliver god til det du rent faktisk gør mest!

Hvis du sætter dig på en stol og primært bruger hjernen til at tænke, bliver du rigtig god til at sidde ned. Hjernen er en energi sparer. Den bruger ikke krudt på at holde område i hjernen aktive, såfremt de ikke bruges – sagt lidt firkantet.

Hjernen har ét primært formål, og det er at holde dig i live. No matter what!

Den modtager millionvis af signaler fra kroppen, syns- og balancesystemet via nervesystemet pr. sekund. Signaler som hjernen tolker på, vurderer og herefter skaber et output. Signaler i et område, der ikke bruges tit, har været skades, kan blive af dårligere kvalitet eller hjernen har sværere ved at integrere dem. Når dette sker, vil man ofte opleve ubehag, nedsat bevægelighed eller smerter i området. Selvom der ikke er en biomekanisk skade.

Det er selvfølgelig en forsimplet beskrivelse, men ved at gøre signalerne fra muskler til hjerne og hjerne til muskler bedre, samt fra syns- og balancesystem, forbedres din performance/styrke, din smerte kan reduceres, din fleksibiliet kan øges, køresyge reduceres, din energi øges.

Du er din hjerne!

Alt hvad du gør, bevidst og ubevidst, er styret af din hjerne. Smerter, stivhed og usmidighed i kroppen, kvalme, køresyge, manglende muskeltonus, kropsholdning, dårlig balance, manglende energi er output og kan skyldes, at hjernen forsøger at beskytte dig, mod noget den anser for en trussel eller ikke kan forudsige.

Stå Stærkt!

Din krop skal opbygges til at være stærk, så den kan modstå de udfordringer du udsætter den for – om det er det stillesiddende arbejde, at være mor/far med alt hvad det byder eller det krævende OCR løb i weekenden.

Men kroppen skal bygges op på et stærkt fundament! Derfor gælder det om at skabe det stærke fundament inden du begynder at bygge dit drømmehus!

Det er ikke for sent at starte

En stærk, bevægelig og smertfri krop vigtig for at bevare livskvaliteten gennem hele livet og i sær, når du bliver ældre. Desværre er naturen sådan indrettet, at du mister muskelmasse med alderen. Allerede omkring 25-30 år begynder muskelmassen at svinde ind. Det betyder, at du aktivt skal sørge for at opretholde og opbygge muskelmassen, for at få en stærk alderdom! Og det gælder om at træne de hurtige muskelfibre, som trænes gennem styrketræning med tungere vægte.

Dit hormonspejl ændrer sig med alderen. Det vil sige, at den måde du levede, trænede og spiste som 20 årige, ikke længere er optimal for dig, når du bliver 35-40+. Du skal i højere grad sørge for at være dækket ind med bl.a. proteiner, nærende kost, restitution og styrkebaseret træning.

Min træning

Jeg bruger kettlebells, frivægte, vægtstænger, TRX, mm. Jeg arbejder også med egen kropsvægt, natural movement, balancetræning, coretræning samt cardiotræning primært udført som intervaltræning.

Jeg er af den overbevisning, at vi generelt skal lære at lytte mere til vores kroppe. Forstået på den måde, at nogle gange fortæller den os, at den er overbelastet/træt/overtrænet/stresset, mm. og så skal vi tilrettelægge dagens træning efter det. Men vi skal også sondre imellem kroppens reelle signaler og dårlige undskyldninger!

Jeg glæder mig til at træne med dig!

[text_output]

SKRIV TIL MIG

[/text_output][line id=”” class=”” style=””][image src=”653″ alt=”” href=”” title=”” info_content=”” lightbox_caption=”” id=”” class=”” style=””]

  [blockquote cite=”Rikke Strange-Hansen” id=”” class=”” style=””]

  Hvis du vil have en stærk, mobil og aktiv alderdom, skal du arbejde på at have en stærk og mobil krop i dag!

  [/blockquote]

  [custom_headline type=”center” level=”h2″ looks_like=”h2″ id=”” class=”” style=”color:white;margin-top:0;”]VIRKER DET?[/custom_headline][line id=”” class=”” style=””]

  Michaela, 48 år. Personlig træning

  Da jeg besluttede mig for at begynde at træne hos Rikke, var jeg kørt fast i min egen træning. Jeg har 17 års erfaring som aerobic-instruktør og har selv styrketrænet i 25 år – så det var ikke, fordi jeg ikke vidste, hvordan man skal træne – troede jeg.

  Det skulle vise sig at være lidt af en øjenåbner.

  Kvinde 32 år, firmatræningen Powerfit

  Jeg havde aldrig troede jeg skulle blive et “morgentræningsmenneske”, men Rikke kan få mig til at møde op i COWI kl. 7.20!

  Mand 52 år, livsstilsforløb

  TAK RIKKE! Et super nærværende, og roligt opbyggende forløb i træningslokalet har givet synlige spor!….

  [button shape=”rounded” size=”regular” float=”none” href=”/resultater/” title=”” info_content=”” lightbox_caption=”” id=”” class=”” style=”margin-top:30px; margin-left:30px; padding-left:30px; padding-right:30px;”]Læs flere udtalelser[/button]

  [custom_headline type=”center” level=”h2″ looks_like=”h2″ id=”” class=”” style=”color:white;margin-top:0;”]Hvilke træninger tilbyder jeg?[/custom_headline][line id=”” class=”” style=””]

  [custom_headline type=”center” level=”h2″ looks_like=”h2″ id=”” class=”” style=”margin-top:0;”]Billedgalleri[/custom_headline][line id=”” class=”” style=””]