< meta name="facebook-domain-verification" content="dgod8mkesh1blw933azs20pf44iz4" />
No Widgets found in the Sidebar

Jeg håber du har det godt derude og nyder de små forårstegn: Fuglesangen i den helt tidlige morgen, duften af hyacinterne, de længere og lysere dage, letheden ved ikke at skulle have hue, handsker og vinterjakke på, solen der står højere på himlen og så selvfølgelig et Danmark, der åbner mere og mere op.

Hvis du læste med i mit sidste blog indlæg Leg Dig Skarp! så ved du at jeg værdsætter LEG og af en god grund. Jeg bruger det både i min træning og i min hverdag.

Har du LEG i din hverdag?

Stuart Brown har skrevet en super fin bog: PLAY: How it shapes the brain, opens the Imagination and Invigorates the soul. Han beskriver hvilken funktion LEG har for vores liv og hvorfor det er så vigtigt, også for os voksne.

I dag vil jeg give dig nogle tips til at få LEG ind i dit liv og i din hverdag, så hæng på og LEG med 🙂

 1. Afdæk din legehistorie – få kontakt til den glæde som du oplevede ved leg tidligere. Hvad begejstrede dig som barn og gjorde dig glad? Det kan være, når du læste tegneserier, byggede huler, plukkede blomster, legede med sand. Find følelsen frem og prøv at genoplev den!
  Hvordan tæner du at du kan genskabe den følelse af leg i dit liv nu? Er der noget i dit job eler hverdag, der skaber den samme følelse?
 2. Udsæt dig selv for leg. Slip autopiloten lidt. Stop op og duft til en blomst, leg med hunden, træn uden andet formål end at gøre det du har lyst til, genoptag en fritidsinteresse.
 3. Giv dig selv lov til at være nybegynder. Vi voksne har ofte svært ved at acceptere, at vi ikke er gode til de ting vi gør. Men når vi gør noget nyt, eller når vi træner, så er vi i en læringsproces. Og er derfor ikke nødvendigvis gode til det… i starten!
  Glem hvad andre tænker og accepter at du ikke kan gøre det perfekt. Improviser, slip kontrollen og efterlign andre. LEG er en udfordring og du vil bevæge dig steder hen, hvor du ikke har været før.
 4.  Det er ikke altid sjovt. Som jeg skrev i sidtse blog indlæg, så glemmer vi tid og sted i LEG. Men nogle gange er vejen derhen ikke altid fryd og gammen. Hvis du f.eks. vil være god til håndstand, så vil der være rigtig mange gange, hvor det ikke lykkes, før du en dag mestrer det. Hvis du elsker at sejle, vil du en gang imellem komme ud for stormvejr.
  Elsk Bøvlet!
 5. Vær aktiv. Kisk start leg ved at være aktiv. Motion er den mest basale form for leg. Tænk bare på søpungen.Vi føler os i live når vi bevæger os fysisk. Neurovidenskabelig forskning viser, at perception, kognition og bevægelse basalt set er meget tæt forbundet og at kredsløbene for højere funktion i hjernen, såsom planlægning og viden om konsekvenserne af fremtidige handlinger, kræver bevægelse.
  Træn dig fra depression og Brain Fog.
 6. Befri dig selv for frygt.
  Frygt og leg er uforeneligt. Se på dine omgivelser og find ud af, hvor du føler dig utryg. Er dit job i fare? Er du bange for kritik fra bestemte personer? Læg mærke til om din krop er hård eller anspændt i visse situationer. Find dit hemmelige rum, hvor du føler dig tryg – dit hemmelige rum. Hvad er det i dine omgivelser, der forhindrer den følelse af tillid og velbehag, som ville få legen til at opstå. Det er ikke let, men kan være yderst givtigt.
 7. Giv næring til legen og vær sammen med mennekser der nærer den. Praktiser leg! Træn og engager dig i leg. Jo mere du øver dig, jo bedre bliver du til det. Vær i relationer/omgivelser der støtter og fremmer legen.

Brug gerne lidt tid på punkt #1. Skriv det ned på et stykke papir. Min erfaring er, at mange skal bruge lidt tid på at genkalde sig følelsen og hvilken type leg, der gav følelsen af glæde og tidløshed i barndommen.

Jeg håber du vil bruge lidt tid på øvelsen og undersøge, om du måske har brug for lidt mere LEG og motion i dit liv 🙂


Hvis du vil opleve hvordan leg og træning kan kombineres, kan du træne sammen med mig på mine hold eller få et helt skræddersyet personlig trænings forløb.

Kontakt mig her, så tager vi en snak om hvad dine ønsker er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.